Loading...

Wc-ket a Dohányboltokhoz

Megvalósítás helyszíne
Népszínház utca
Milyen problémára jelent megoldást?

A Népszínház utcai közterület higiéniája katasztrofális állapotban van. A járda minden egyes cm2-én vizelet van. A dohányboltok környékén szokott lenni a legtöbb csoportosulás, amik a testnedvek változatos

Ötlet leírása

A Népszínház utcában található összes Dohánybolt közelében lévő utcasarokra mobil wc-k felállítása. Az alkoholt ők árusítják, azzal viszont senki nem törődik, hogy nincs hová vizelni. Avevők pedig nem fognak több száz métert gyalogolni a szükségleteik elvégzéséhez.


"Bevásárlólista"

Az ideális az lenne, a a dohányboltokon belül kerülne kialakításra önkormányzati támogatással egy ingyenes mosdó. Ha ezt nem vállalja a dohánybolt, akkor utcasarkon elhelyezett műanyag mobil wc, dohányboltokkal megosztott költségtérítésben. Lehetne a Valyo-val közös együttműködésben köztéri komposzt mosdókat is felállítani.

Társadalmi részvétel

Sok önténtes lenne a Népszínház utcában, aki segítene ebben, mert az embereknek már elegük van a jelenlegi állapotokból.

Hivatkozás
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A kerületben működő dohányboltok elhelyezkedése eltérő, mobil WC telepítése a lakóházak közelsége, és a gyalogosközlekedés akadályozása miatt nem megvalósítható. A dohányboltok saját fenntartású illemhely üzemeltetésére kötelezése szabálymódosításra irányul, amelyet a részvételi költségvetés keretében nem tudunk befogadni.

To top