Loading...

Virágos józsefvárosi házakért

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

Még szebb lenne a lakókörnyezetünk. Aki nem tud venni palántát de szeretne virágot hozzájuthatna.

Ötlet leírása

Tegyük szebbé a házainkat, udvarainkat! A parkjaink, villanyoszlopaink tavasztól késő őszig virágoktól pompáznak. Miért ne lehetne ez így az erkélyeinken és udvarainkon is? Sok embernek lehet igénye arra,hogy szebbé tegye a lakókörnyezetét,viszont nincs pénze megvenni a palántákat. Ezért javaslom,hogy egynyári virágpalántákkal segítsünk szebbé tenni a lakosság erkélyeit,udvarait. Az udvaros házak kapjanak külön is palántákat. Volt már ilyen kezdeményezés és mindig sikeres volt.


"Bevásárlólista"

Virágpalánták Munkatársaik és önkéntesek a megszervezéshez,lebonyolításhoz. Helyszín az átadáshoz adott pl.Dankó utcai telephely (már kipróbált helyszín)

Társadalmi részvétel

Osztásnál lehetnek Önkéntes segítők. A gondozását a növényeknek már a lakosság csinálja.

Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. Az ötlet vitája során az merült fel, hogy az önkormányzat városüzemeltető cége maga is tart növényosztást, érdemes lenne az ötletbeadó által javasolt programot más forrásból tovább támogatni. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top