Loading...

Vakoknak is akadálytalan bejutás a rendelőkbe

Megvalósítás helyszíne
JEK Szent Kozma Józsefvárosi Szakrendelő várakozó folyosói
Milyen problémára jelent megoldást?

A kerekesszékkel közlekedők, és különösen a vakok, gyengénlátók önállóan közlekedhetnének a rendelőintézet épületében, nem kellene várni, míg valaki segít. Ugyanis a falak segítik a tájékozódást, irányt – egyébként még akkor is, ha a folyosó valamelyik sávját vezetősávval látnák el. A bejárati ajtók oldalán lévő fal és az előtte lévő egy ember széles sáv szabaddá tétele sokat jelentene.

Ötlet leírása

A folyosókon szabaddá kellene tenni legalább az egyik oldali falakat, lehetőség szerint azt, amelyikről nyílnak a rendelőajtók. A várakozóknak kitett széksorokat máshová áttenni.


A közintézmények, épületek, szolgáltatóhelyek akadálymentesítése közérdekű cél, az élhető, szerethető, befogadó város elengedhetetlen feltétele. A kerület orvosi szakrendelője csak úgy lesz képes a funkcióját betölteni, ha a fogyatékossággal élő polgárok is önállóan tudják igénybe venni.


"Bevásárlólista"

A széksorokat kellene áthelyezni, távol a közlekedési út melletti falfelülettől.

Társadalmi részvétel

Ebben egész biztosan tudnának önkéntesek segíteni.

Hivatkozás
Mellékletek
Képfájl 4 MB
Képfájl 4 MB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet az „Akadálymentesen eljutni az orvosi rendelőbe” (https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/bekuldott-otletek/akadalymentesen-eljutni-az-orvosi-rendelobe/ ) című ötlettel összevonva tudjuk befogadni, és a körzet munkacsoportjának figyelmébe ajánlani, mert az akadálymentes kialakítás a két javaslat együttes vizsgálatával lehetséges.

To top