Loading...

Trefort utca részleges autómentesítése

Megvalósítás helyszíne
Palotanegyed, Trefort utca teljes szakasza
Milyen problémára jelent megoldást?

Élhetőbbé, kellemesebbé tenne egy utcát, valamint a Palotanegyedban élők életminőségét is javítaná, az itt élőknek egy új közösségi teret biztosítva. Csökkentené az autóforgalmat, a parkolóhelyeket átadva a helyben lakók szükségleteinek.

Ötlet leírása

A Puskin és Szentkirályi utcákat összekötő Trefort utca egy aprócska utca a Palotanegyedben, ahol az autóforgalom minimális. A kis utca kezdetben átmeneti (néhány hónapos), később végleges lezárásával a környékbelieknek (gimnáziumi tanulók, környékbeli gyerekek felnőttek) születhetne egy kis közösségi tér, ami alkalmas lenne üldögélésre, beszélgetésre, kisgyerekeknek biciklizésre, sportolásra. Utcabútorokkal és dézsás növényekkel, virágágyásokkal lehetne kezdetben othonossá tenni ezt az egyébként elég szürke utcát.

Előny, hogy az utca autóforgalomtól elzárása esetén semmilyen fennakadást nem okozna a forgalomban, a Szentkirályi-Bródy Sándor – Puskin utcán útvonala is alkalmas a forgalom elvezetésére.

Az utcában a püspöki hivatalnak kellene kijárást biztosítani, valamint az utca közepén található egy parkoló, ide lenne egyedül szükséges megoldani a be- és kijutást.

Az utca többi épülete vagy magánház autókijárat nélkül, vagy szálloda, vagy gimnázium.

Az ötlet illeszkedne Józsefváros koncepciójába, amellyel autómentesebbé tenné a kerületet.


"Bevásárlólista"

Padok, dézsás növények, virágok. Adminisztratív egyeztetés az érintett parkolóval a kijutás biztosítása miatt.

Társadalmi részvétel

A Trefort gimnázium diákjai-szüleikkel részt vehetnek ötleteikkel. A közelben élők kisgyerekes családok, idősek, elmondhatják mire lenne szükségük.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet nem tudjuk befogadni, mert a forgalomtechnikai változások olyan szabályozási kérdéseket érintenek, amelyeket a részvételi költségvetés keretében nem tudunk vizsgálni.

To top