Loading...

Tiszta lakókörnyezet

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

Több ráfordítással, több munkással, munkagéppel tisztább környezetet lehetne teremteni illetve szankcionálással (közterület felügyelet) hosszabb távon eredményt hozna a bírságolások és figyelmeztetések.

Ötlet leírása

Az utcán nagyon sok a szemét, kutyaürülék és kutyavizelet szag. Lakókörnyezetünk nagyon fontos számunkra, jó érzéssel tölti el az embert, ha gondozott ápolt környezetbe lép ki és tér haza. Talán a legrosszabb a helyzet az Orczy téren, méltatlan egy belső kerülethez, XXI. századi uniós fővároshoz.


"Bevásárlólista"

Közterület felügyelő Gépesített utcatakarító

Társadalmi részvétel

Közterület felügyelet által visszatartó erő. Elsősorban a szülőket kellene meggyőzni a szemetelő, utcán a kutyát sétáltató dolgát fel nem takarító családokban.

Hivatal visszajelzése:

A tavalyi kerületi részvételi költségvetésben nyertes nyilvános illemhely az Orczy téren fog megvalósulni, erről itt lehet olvasni: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/nyertes-otletek-kovetese/terv/nyilvanos-illemhelyet-a-iii-korzetbe/
Az önkormányzat tavaly 1 helyszínre, idén pedig még több utcába tervez elhelyezni kutyapiszoárt. A kerületi kutyatulajdonosok részére minden hónapban 100 darab ingyenes kutyapiszokgyűjtő-zacskót biztosítunk, a kutyapiszok felszedésére figyelemfelhívó táblák kerülnek folyamatosan kihelyezésre, a helyi kutyás közösségekkel együttműködésben.
Az ötletbeadó által javasolt tevékenység a Közterület-felügyelet és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ általános feladatellátásába tartozik, ezért a részvételi költségvetés keretében nem tudjuk vizsgálni. 

To top