Loading...

Térfigyelő kamera felszerlése a Népszínház utca Fecske utca sarkára

Megvalósítás helyszíne
Népszínház utca Fecske utca sarka
Milyen problémára jelent megoldást?

Tekintettel arra, Népszínházból jobbra nyíló kis utcák közül kizárólag a Fecske utcánál nincsen kamera felszerelve, szabálysértések tárházára ad élehetőséget a helyszín.Mivel valószínű a kamera hiánya köztudott bizonyos körökben, ezt a helyszint választják nem az utcára való tevékenységek megvalósítására. Az utcán épülő újépítésű lakások, remek célul szolgálnak a tolvajoknak is, az elmúlt időszakban rohamosan megnőtt a bicikli és egyéb lopások száma amit számos rendőrségi feljelentés is igazol.

Ötlet leírása

A kamera kivédené az érintett holteret, illetve gyorsabb rendőrségi intézkedést tenne lehetővé, a bűncselekmények szabálysértések elkerülése végett. A már visszatérő "vendégek" elfogására és a retins vislkedések megoldására remek célul szolgálna. A rendőség akár utólag könnyebben tudná beazonosítani illetve elfogni az érintett személyeket.


"Bevásárlólista"

KB. 1 millió Ft. kamera és a hálózathoz való csatlakoztatás

Társadalmi részvétel

Az érintett társasházak vélhetően valamilyen mértékben anyagilag hozzájárulnának céltartalékjukból.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemlélteformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet a "Hatóságokhoz bekötött kamera a Népszínház utcai dohánybolt fölé" című ötlettel együtt vizsgálva alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra.
A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top