Loading...

Színes tér, színes átjárók

Megvalósítás helyszíne
Szigony utca, Református Baptista Gyülekezet előtti tér
Milyen problémára jelent megoldást?

Kopár, szürke beton teresedés kellemesebbé tétele

Ötlet leírása

1. Zöldítés. Bár erre kevés esélyt látok, mivel sokba kerülne felmérni mi van a tér alatt. Plusz a fásítás is drága.

2. Pigalle basketball court (Ill-Studio) mintára színes járda festése. Nem csak a teret, de a tér közelében álló panelházak átjáróit is fel lehetne dobni ezzel a street art alkotással. Mellé pár utcabútor is elférne. Akár még egy kosárpalánk a ház falán.


"Bevásárlólista"

1. Ezt sajnos megbecsülni nem tudom.
2. Az alkotás kitalálásába művészek bevonása. Aszfaltra való kültéri festék. Homlokzati festék. Pár utcabútor.

Társadalmi részvétel

Fiatal művészek bevonása az alkotás kitalálásába. Környékem lakók bevonása a festésbe.

Dilemmák, kockázatok

Az első opció (zöldítés) nem tudom, megvalósítható lenne e. A második szerintem kivitelezhető lenne. A művészeti alkotás szerethető lesz e a környéken lakók által?

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoport indoklása:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Az ötlet értékelésekor új szempontként merült fel, hogy jelenleg zajlik a Losonci tér közösségi tervezése, ezért ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra, inkább a Rév8 Zrt. figyelmébe ajánlja. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top