Loading...

Szigony utcai rendelő online bejelentkezési rendszere

Megvalósítás helyszíne
Szigony utca 2/B
Milyen problémára jelent megoldást?

Egy online időpontfoglási rendszerrel gördülékenyebbé lehetne tenni a rendelést és tehermentesíteni lehetne az asszisztenseket, hiszen nem csörögne folyamatosan a telefon.

Ötlet leírása

A háziorvosi rendelésen egy ideje már csak előzetes időpontegyeztetéssel lehet megjelenni, azonban a telefont az esetek nagy részében nem veszik fel vagy foglaltat jelez, valószínűleg mert a folyamatos telefoncsörgés zavarja a rendelést. Jó lenne, ha lenne egy online felület, ahol időpontot lehetne foglalni a háziorvosi rendelésre, esetleg követni is lehetne online, hogy van-e csúszás. Hasonló rendszer működik már több településen is, vannak erre már kiépült szolgáltatások (például az Erodium), de a saját fejlesztés talán még jobb lenne, mert esetleg ki lehetne egészíteni olyan hasznos funkciókkal, mint hogy ezen a felületen lehessen igényelni receptfelírást, beutalót esetleg sürgős esetben visszahívást is. Ezzel gördülékenyebbé lehetne tenni a rendelést és tehermentesíteni lehetne az asszisztenseket, hiszen nem csörögne folyamatosan a telefon vagy csak olyan esetben telefonálna valaki, ha tényleg fontos elérnie a háziorvosát. Természetesen ha beválik, akkor ezt a rendszert a kerület összes rendelőjében lehetne alkalmazni, nem csak a Szigony utcán. Amennyiben saját fejlesztés irányába indulna el a kerület, úgy ez hosszú távon akár befektetés is lehet Józsefváros számára, hiszen a működő rendszer alapját később akár tovább is lehetne értékesíteni más kerületnek vagy településeknek, ezzel nem csak segítve őket, de ez lehetőséget adna arra is, hogy plusz anyagi forráshoz jusson a kerület.


"Bevásárlólista"

Online rendszer kifejlesztése vagy meglévő szolgáltatásra való előfizetés, akár a praxisokkal közös finanszírozással.

Társadalmi részvétel

Azzal lehetne kezdeni, hogy ötletet lehetne gyűjteni az emberektől, hogy pontosan milyen igényük lenne egy ilyen rendszerrel kapcsolatban.

Hivatkozás
Mellékletek
Képfájl 173 KB
Képfájl 132 KB
Képfájl 192 KB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top