Loading...

Szigony utca rehabilitálása

Megvalósítás helyszíne
Szigony utca
Milyen problémára jelent megoldást?

Sivár és kihasználatlan közterület fejlesztése, utcaszakasz élhetőbbé tétele, hősziget felszámolása.

Ötlet leírása

30 km/h-s sebességhatár bevezetése a zajszennyezés csökkentése érdekében. A sebességhatár intuitív betartásának segítségére az úttest vizuális szűkítése színes biciklisávok felfestésével illetve a Práter utca és a Baross utca közötti sáv fásításával. A jelenleg üresen álló betonplacc helyére egy Aldo van Eyck stílusú játszótér kerülne, optimális esetben fákkal körülvéve, egyébként napvitorlák felszerelésével biztosítva az árnyékot nyáron. A játszótér köré padok, szeméttároló és ivókút is kerülhetne. A Szigony utca – Práter utca kereszteződésénél biztonságos és akadálymentes gyalogátkelőhelyre lenne szükség.


"Bevásárlólista"

Aszfaltra való festék, játszótéri elemek, köztéri bútorok. Ideális esetben fásításhoz szükséges eszközök és növények, egyébként napvitorla.

Társadalmi részvétel

A környéken valók bevonása a játszótéri elemek, játékok kiválasztásába.

Dilemmák, kockázatok

A fásítás anyagilag nem biztos, hogy megvalósítható lenne. A játszótér állapotának fenntartására alkalmi karbantartásokra lehet szükség a jövőben.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötlet tartalma átfedésben van az önkormányzat fejlesztési terveivel és meghaladja a részvételi költségvetésben rendelkezésre álló keretet, ezért azt nem javasoljuk a körzet munkacsoportjának vizsgálatára.

To top