Loading...

Szerdahelyi utca egyik oldalán a parkolás megszüntetése

Megvalósítás helyszíne
1086 Szerdahelyi utca
Milyen problémára jelent megoldást?

forgalmi zavarok, zajterhelés, szmogterhelés

Ötlet leírása

Jelenleg a Szerdahelyi utca mindkét oldala parkoló, amellett, hogy három önkormányzati parkoló is található az utcában foghíjtelkeken. Ennek a dupla parkolásnak köszönhetően a szélesebb járművek nem férnek el az úton (kétirányú út, általában ha a busz találkozik egy autóval, akkor már manőverezni kell), illetve hajnali ötkor jár a kukás, mely elég jelentős zajterheléssel jár.


Ha megszűnne az egyik oldali parkolás, azzal nagyjából harminc parkolóhely szűnne meg, viszont végre lehetne szellőztetni, illetve a hajnali ötkor járó kukás sem verne föl mindenkit a legszebb álmából. (a kukásautó a környéket nyolc környékén szedi le, csak itt jár külön kérésre hajnali ötkor, mert nem fér el.


"Bevásárlólista"

Semmire nagyjából, maximum festékre.

Társadalmi részvétel

Itt elsősorban a köztereseket lehetne, hogy vigyék el az itt majd tilosban parkoló járműveket.

Dilemmák, kockázatok

Nagyjából semmi. Mármint az autósok fognak kábé nyígni öt percig, viszont cserébe vagy száz-kétszáz lakás élhetővé válik.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoport indoklása:
Az ötletet a körzet munkacsoportja első körben szavazólapra javasolta, ám a további feldolgozás során, a városfejlesztésért felelős cég bevonását követően új szempontként mérlegelte a munkacsoport, hogy az ilyen nagy számú parkolóhely-felszámolás nem egy szavazással eldönthető kérdés, mert így nem kerülnek bevonásra a területen állandó jelleggel parkoló lakók. A munkacsoport ezért az ötletet végül nem javasolta szavazólapra, az önkormányzatot pedig arra kérte, hogy az FKF Zrt.-vel egyeztessen a szemetesautó közlekedési útvonalának változtatási lehetőségeiről. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top