Loading...

Szépítsük a Palotanegyedet!

Megvalósítás helyszíne
Házak kb 2-2,5 méter magasságig homlokzatjavítás
Milyen problémára jelent megoldást?

Rendezettebb lenne a negyed! Nem látnánk málladozó épületaljakat! Szebbnek, fiatalabbnak tűnné a városunk!

Ötlet leírása

Társasházak (esetleg intézmények) bevonásával el lehetne kezdeni a munkálatokat! Egy minimális összeggel hozzájárulhatnának a társasházak is! – Ezt az ötletet személyesen adta le Szabolcs Anikó.


"Bevásárlólista"

Szakemberekre, ha kell, önkéntesekre. Természetesen a munkálatokhoz pénzre, szükséges anyagokra.

Társadalmi részvétel

Szükséges lenne feltétlenül / Élhető város első feltétele a tisztaság és a kinézet is!

Dilemmák, kockázatok

Szerintem semmi, ha a szándék megvan, akkor simán lehet teljesíteni!

Hivatal visszajelzése:

"Sajnos a részvételi költségvetés rendelkezésre álló keretét már egy homlokzat felújítása is meghaladná. Az önkormányzat vagyongazdálkodási tervében saját tulajdonú épületeinek felújítását tervezi. A vagyongazdálkodási terv elfogadását május 5-én tárgyalja a Képviselő Testület, jelenleg itt olvasható: https://jozsefvaros.hu/tu_dokumentumok/7054_20220505_javaslat_jozsefvaros_2022-2029-re_vonatkozo_melleklet.pdf
Sajnos a Palotanegyed területét kevés tervezett felújítás érinti, mert a legrosszabb állapotú házaink nem ebben a kerületrészben találhatóak. Társasházak részére az önkormányzat életveszély elhárítására, klímavédelmi célokra (energetikai felújításra, zöld udvarra) és világos kapualjakra ad támogatást, melynek részletei itt olvashatóak: https://jozsefvaros.hu/hasznos/75230/informacio-a-tarsashazak-tamogatasarol "

To top