Loading...

Szelektív hulladéksziget

Megvalósítás helyszíne
Kálvária téri Bubi állomás, Illés utca
Milyen problémára jelent megoldást?

Környezetvédelem, újrahasznosítás.

Ötlet leírása

Kerüljenek vissza a szelektív hulladékgyűjtő szigetek bizonyos csomópontokra a kerületben. Az üvegen kívül a műanyag és a papír is legyen elérhető opció a szelektálásra. Elvileg a társasházakban ez megoldott kéne, hogy legyen, de nem az. A lakók egy része kommunális hulladékgyűjtőnek használja a szelektív kukákat, ami a többi lakó fáradozását a szelektálásra eredménytelenné, teljesen feleslegessé teszi. A hulladékgyűjtő szigeteket viszont azok használják, akiknek ez a kérdés tényleg fontos anélkül, hogy pár nemtörődöm személy gondatlanságával ellehetetlenítse a környezetvédelmi próbálkozásokat.


"Bevásárlólista"

Egyezkedés az FKF-fel.

Társadalmi részvétel

A szelektív hulaldékgyűjtők felhívnák a figyelmet a hulladék szelektíven kezelésére anélkül, hogy azoknak, akiknek ez kevésbé fontos hátráltassák a törekvéseket.

Mellékletek
Képfájl 2 MB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek kialakítása során több szempontra is figyelemmel kell lenni. Az ötlet megvalósíthatóságát akkor tudjuk vizsgálni, ha az ötletbeadó pontos helyszínjavaslatokat jelöl meg. Amennyiben az ötletbeadás időszakában, a szakmai visszajelzés alapján az ötletbeadó még dolgozna az ötletén, vegye fel a kapcsolatot a Közösségi Részvételi Irodával, a reszvetel@jozsefvaros.hu email címen!

Az ötletbeadó a visszajelzés alapján módosította az ötletét. A javasolt helyszín a Kálvária téri Bubi állomás melletti terület, és az Illés utca.

To top