Loading...

Szabadítsuk fel a Nap utcai járdát!

Megvalósítás helyszíne
Nap utca
Milyen problémára jelent megoldást?

A Nap utcán túl keskeny a járda ahhoz, hogy azt kényelmesen tudja használni két ember egymás mellett, babakocsis, kerekesszékes, mozgásában korlátozott személy.

Ötlet leírása

A javaslatom, hogy dolgozzunk azon, hogy szélesebb járda álljon rendelkezésre a Nap utcában, ahol két ember elfér egymás mellett, és ahol babakocsis, kerekesszékes, mozgáskorlátozott személyek is tudnak kényelmesen haladni. Jelenleg nincs jobb ötletem, mint hogy a parkolóhelyeket alakítsuk át valamiképp ennek érdekében, most mindkét oldalon parkolnak autók az utcában. (Bármi egyéb frappáns javaslatban is szívesen működöm együtt, aminek mentén elérhető a cél.)


"Bevásárlólista"

Sok-sok tervezésre van szükség, annak kigondolására, hogy a parkoló autók alternatív elhelyezésére milyen lehetőség van, a parkolási lehetőség megszűnésével ennek a változásnak a betartatását kell megtervezni, valamint megfelelő tájékoztatást adni a változtatásról. Lehet, hogy a járda széle sincs tökéletes állapotban, ami ennek rendbetételéhez kellő anyag, munka, stb. (ezt nálam sokkal jobban meg fogják tudni mondani az ehhez értő szakemberek), esetleg a járda további szélesítéséhez, amennyiben autók nélkül is túl keskeny a hely. (Bár lehet, hogy anélkül már megfelelő volna.)

Társadalmi részvétel

Be lehet vonni az ott parkolókat a parkolási alternatívák és a megfelelő tájékoztatás mikéntjének kitalálásába, a környéken lakókat esetleg abba, hol problémás a járda szélessége (talán ezt azután érdemes, miután egyáltalán már a parkoló autók eltűnnek valamelyik oldalról, lehet, hogy ez önmagában feloldja a problémát).

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet nem tudjuk befogadni, mert szabályozási kérdést érint, amelyet a részvételi költségvetés keretében nem tudunk vizsgálni. A Nap utcában a kétoldali parkolás megszüntetése tervben van. A járda szélesítése és szegélykorrekció sajnos meghaladja a rendelekezésre álló keretet. A lakossági munkacsoport a Nap utca zöldítésére vonatkozó ötletet fogja vizsgálni: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/bekuldott-otletek/zolduljon-a-nap-utca/

To top