Loading...

Sakkbábuk/Társasjáték-kölcsönző a Déryben

Megvalósítás helyszíne
Déry Miksa utca sétálóutcás szakasza
Milyen problémára jelent megoldást?

Van sakktábla, nincsenek bábuk. Vannak asztalok, nincsenek játékok.

Ötlet leírása

Az alapötlet abból jön, h az egyik asztalon van sakktábla, de nincsenek sakkbábuk(?). És persze ha lennének mindig eltűnnének, stb., de ha hozzárendelünk egy kis összeget, akkor mindig lehetne ujjat is venni, ha eltűnik valami. Aztán ezt továbbgondolva, ha már úgyis van gondnok, akkor tőle lehetne mindenféle(JÓ!) játékot kikölcsönözni – erre nyilván ki kéne találni valami értelmes rendszert. Meg nem belekavarni az Ignác bizniszébe.


"Bevásárlólista"

Bézik verzió: Sakkészlet valami tartóban az asztal mellett, és mondjuk ha eltűnik valami, hetente van pótolva. Egy sakkbábu készlet kb 3500 Ft jelenleg. Heti egy készlettel, és azzal számolva h télen az emberek ne sakkozzanak a hidegben, az mondjuk 40×3500 Ft/év – odafigyelési morál függvénye. Fejlettebb verzió: Ha rendes többjátékos és kölcsönzős rendszer, akkor nem kell ennyi sakkészlet (mert pénzletétért vagy valami kártyával (JÓZSEFVÁROS KÁRTYÁVAL) lehet kikérni), viszont lehet pár komolyabb társas. Mondjuk 200.000 Ft.

Társadalmi részvétel

Játszanak a játékokkal és vigyáznak rájuk.

Mellékletek
Képfájl 2 MB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. A részvételi költségvetés elindulása óta már van lehetőség a Déri Miksa utcában feladatot ellátó csősztől társasjátékokat kölcsönözni.
A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top