Loading...

Pingpong a Pom-pom játszótéren

Megvalósítás helyszíne
Tisztes utcai Pom-pom játszótér
Milyen problémára jelent megoldást?

A gyermekek fejlődéséhez elengedhetetlen az szabadban eltöltött aktív mozgás. A gyerekkorban elkezdett sportolás egészségre gyakorolt pozitív hatása tudvalevő, ezen kívül a szellemi fejlődésben is sokat segít (gondolkodás, céltudatosság) és a szociális kapcsolatokra is jótékonyan hat (csapatszellem, egészséges versengés). Az asztalitenisz, vagy ahogy sokan ismerik a pingpong, játszható egy-egy ellen, párosban, de akár többen is (úgynevezett forgóban). Fejleszti a reflexet, a gyorsaságot és az előre gondolkodást (stratégia), mindezek mellett kikapcsol és örömet okoz mindkét fél számára.

Ötlet leírása

Gyerekbarát kültéri pingpongasztal kihelyezése a Tisztes utcai Pom-pom játszótéren, hogy a kisebb- és a nagyobb korosztály együtt élhesse át a szabadban mozgás örömét.


"Bevásárlólista"

Alap, amire rögzíteni lehet az asztalt, csavarok hozzá és maga az asztal, fix műanyag „hálóval”. Az asztal alacsonyabb méretű, masszív és lekerekített sarkú/sarokvédős legyen, hogy elkerülhetőek legyenek a sérülések a kisebbeknek számára. Egy példa lejjebb, az online hivatkozás alatt.

Társadalmi részvétel

Az asztal helyének kiválasztásában mindenképpen a helyi közösség tanácsára/segítségére lenne szükség.

Hivatkozás
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet nem tudjuk befogadni, mert a Pom-pom játszótér területén új játszóeszköz elhelyezésére nincs lehetőség, mert az eszközök körüli szükséges esési tereknek az EU-s szabályozásnak kell megfelelniük.

To top