Loading...

Pázmány IT+Bionikai „kari zebra”

Megvalósítás helyszíne
Práter u. 50.
Milyen problémára jelent megoldást?

Biztosíthatná a Pázmány IT és Bionikai Karát látogató hallgstók kényelmesebb, gyorsabb eljutását a Práter u. 50. bejárata közelében felfestett zebráig, illetve elősegítené a Losonci negyedben élő pórnép könnyebb átjutását a Corvin negyedi csillogásba (ami az ott élők számára valószínűleg kevéssé kívánatos).

Ötlet leírása

Az az ötletem, hogy legyenek inkább ismét járdakövek a Pázmány IT és Bionika kari épületet a zebrával összekötő részen. Amennyiben ötletem nem megvalósítható, úgy javaslom, kerüljön ki a Prátef 50. elé egy feliratot tartalmazó tábla, amelyen egy magyarázó szöveg ismertetné, miért jó a közlekedőknek (pl. a bokacsontoknak) vagy a környező növényzetnek (pl. vízelvezetés szempontjából), hogy a korábbi járdakövek el lettek távolítva, és a közlekedők most (végre?) a salakon süppedezhetnek, mielőtt eljutnak a járdától a zebráig.Tartok tőle, hogy ötletem csupán a Losonci negyedben élő kisebbség érdekeit szolgálná, mivel a Corvin negyediek számára inkább kellemetlen lenne, ha a losonciak a megjavított járdafelületnek köszönhetően könnyebben átjárkálhatnának az előkelő negyedbe. Ennek ellenére remélem, hogy ötletem előkelő körökben is pártfogókra talál.


"Bevásárlólista"

Kb. 4×5=20 db négyzet alakú beton járdaelemre lenne szükség.

Társadalmi részvétel

Eléggé valószínű, hogy szakképzettség nélküli dolgozó egy személyben, felügxelet nélkül is képes lenne elhelyezni az adott számú járdakövet.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletbeadó által jelzett problémát munkatársaink megvizsgálták, és kérték a Józsefvárosi Gazdálkodási Központot a hiányzó járólapok pótlására. Ez március végéig megvalósul. Az idei évben sor kerül a Práter utca megújítására. A lakossági véleményezés alapján véglegesített terveket a Rév8 Zrt. március 21-én, 17 órakor mutatja be a Práter és Szigony utca sarkán. A kitelepülésen a hamarosan induló kivitelezésről is kérdezhetnek az érdeklődők: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/esemenyek/2023/03/hamarosan-indul-a-kivitelezes-a-prater-es-tomo-utcakban/

To top