Loading...

Parkőröket a II. János Pál pápa térre

Megvalósítás helyszíne
II. János Pál pápa tér
Milyen problémára jelent megoldást?

Köztisztaság, közbiztonság, zöld terület védelme

Ötlet leírása

Régi vágya a Népszínház negyedben élőknek, hogy más közparkokhoz hasonlóan, a II. János Pál pápa téren is működjön állandó jelleggel "Parkőri, Térgondnoki Rendszer".

Gondoljunk csak bele: mennyivel barátságosabb és szerethetőbb közpark lenne a Pápa tér, ha 0-24 órában pár gondnok csak azért lenne foglalkoztatva, hogy rendről és biztonságról gondoskodjon a környéken.

Olyan parkőrök, térgondnokok foglalkoztatására lenne szükség, akik a jó gazda gondosságával járnák a Teret és biztosítanák a zavartalan kikapcsolódás lehetőségét.

Feladatuk lenne: a közösségi együttélés legalapvetőbb szabályainak a betartatása, a közrend biztosítása; szabályszegők figyelmeztetése, szükség esetén az intézkedésre jogosult szervek azonnali értesítése; biztosítani az utcabútorok rendeltetésszerű használatát; szemetelés megakadályozása, eldobált hulladék összeszedése; a játszótér reggeli nyitása és sötétedéskor történő bezárása; együttműködni a közterület felügyelet körzeti megbízottjával, támogatni a kerületi rendőrséget, segíteni a szociális szervek munkáját.

Egy rendezett, biztonságos, tiszta és békés II. János Pál pápa tér, ami zavartalan kikapcsolódást és pihenést biztosít minden tisztességesen viselkedő budapesti lakosnak – ez lenne a kitűzött cél, ugye milyen jól hangzik!?


Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoport döntése:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. Az ötlet megvitatásakor a felmerülő igényt elismerte a munkacsoport, ám nem látták biztosítottnak, hogy a parkőr jelenléte javítana a helyzeten, és mivel a megvalósítása folyamatos működési kiadást jelentene, ezért azt inkább a tulajdonos Főváros figyelmébe ajánlják. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top