Loading...

Párhuzamos parkolás a Mária utcában a Baross utca és az Üllői út között

Megvalósítás helyszíne
Mária utca (Baross-Üllői között)
Milyen problémára jelent megoldást?

Mária utcai parkolás rendezetlensége, a gyalogosok közlekedésének ellehetetlenülése, a troli elakadása

Ötlet leírása

A jelenlegi ferde, halszálka parkolás a gyalogosok számára gyakran közlekedhetetlenné teszi a SOTE felőli oldalon a járdát. Esetenként az utcában közlekedő trolibusz se tud továbbhaladni, ha egy autós szabályosan próbál parkolni, úgy hogy a gyalogosok is elférjenek, azonban nem veszi figyelembe, hogy a troli már nem fog elférni. Ugyan a párhuzamos parkolás megvalósításával csökkenne a parkolóhelyek száma, de nem jelentős mértékben és figyelembevéve a jelenlegi állapot rendezetlenségét (nincs irányadó szög a ferde parkoláshoz), az új parkolási módszer jobb helyzetet, szebb összképet teremtene.

E problémára egyszerű megoldást jelentene az, ha mindkét oldalon csak párhuzamosan lehetne parkolni, ezáltal a járda teljes szélességében a gyalogosoké lehetne, elegendően nagy hely lenne kerékpáros nyom létesítésére, mely a gépkocsik általi előzést is biztonságosabbá tenné.


"Bevásárlólista"

Tervezés az új forgalmi viszonyokhoz, kivitelezés stb.

Mellékletek
Képfájl 215 KB
Hivatal visszajelzése:

A parkolási rend átalakítása olyan szabályozási kérdést érint, amit a részvételi költségvetés keretében nem tudunk vizsgálni. Amennyiben szabálytalan parkolást tapasztal, kérjük tegyen bejelentést a Józsefvárosi Közterület-felügyelet 24 órás ingyenes zöld számán: 06(80) 204-618

To top