Loading...

Pál utca zöldítése, megújulása

Megvalósítás helyszíne
Pál utca (Palotaváros)
Milyen problémára jelent megoldást?

A tanárok szerte az országból hozzák a Pál utcába a gyerekeket, hogy interaktív módon ismertessék és szerettessék meg velük a művet. A helyszínek körbejárása során a Pál utcában méltánytalan körülmények között, sokszor balesetveszélyesen hallgatják a nebulók a grundról szóló történeteket. Megjegyzem, még tábla sincs kint a GRUND kapcsán… A zöldesítés, megújulás nem csak az utcában élők és a Márai utca Klinikára igyekvők, várakozók, hanem az ide látogató sok-sok gyerek és tanár számára is nagy örömet okozna, egészségesebb itt tartózkodást jelentene!

Ötlet leírása

Melyik az az utca a Józsefvárosban, aminek neve – annak ellenére, hogy a legrövidebbek között van – nem csak Magyarországon, hanem az egész világon ismert? Igen, a Pál utca! Mivel a Pál utcai fiúk az általános iskola 5. osztályában folyamatosan kötelező olvasmány, így biztosra mondható és nem csoda, hogy ebben az utcában fordul meg a legtöbb gyerek. A tanárok szerte az országból hozzák ide őket, hogy interaktív módon ismertessék és szerettessék meg velük a művet. A helyszínek körbejárása során a Pál utcában méltánytalan körülmények között, tűző napon, sokszor balesetveszélyesen hallgatják a nebulók a grundról szóló történeteket. Egyre szépülnek a VIII. kerület Palotaváros utcái, de a Pál utca nemecseki módon továbbra is szürke, zsúfolt, kopott, kutyapiszkos. Talán itt lenne az ideje, hogy a látogatók számának megfelelően olyan köntösbe öltözzön, mint pl. a Reviczky utca… Molnár Ferenc idén 145 éve született és a Pál utca fiúk első alkalommal 1907-ben jelent meg könyv alakban, azaz tavaly volt 115 éves… Igazán kiérdemelték ezt a megújulást!


"Bevásárlólista"

új járda, zöldesítés, gyakoribb takarítás, emléktábla

Társadalmi részvétel

Biztosra veszem, hogy lehet önkénteseket toborozni bizonyos feladatok kapcsán.

Hivatkozás
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Emléktába állításának külön szabályozott eljárása van, ezért az ötlet erre vonatkozó részét a munkacsoport nem tudja vizsgálni. Emléktábla állítás kezdeményezésének menete ezen a felületen olvasható: https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/ugy/mualkotas-emlektabla-allitasa/

To top