Loading...

Napközi foglalkozások hontalanok részére

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

A hontalankérdés nem probléma. Következmény, amelyben a hontalan csak egyike vagy áldozata az okok és tragédiák sorának. Bár még a melegedőhelyek és éjszakai szállások biztosítása is nagy és fontos feladat, azon túlmenően is fontos lehet olyan találkozópont létesítése, ahol a fizikai szükségleteken túlmenően a mentális és lelki megerősödés esetleges eszközeit szervezett formában nyújthatják önkéntesek/szervezetek. A cél nem nappali ellátás biztositása lenne, hanem napközi program felkínálása a szűkebb és tágabb helyi közösség támogató szándékú kezdeményezéseinek bevonásával/koordinálásával.

Ötlet leírása

Az önkormányzat tulajdonában lévő, nem lakáscélú ingatlanok rendelkezésre bocsátása ingyenesen olyan egyéni és közösségi kezdeményezések számára, amelyek a hontalanoknak igyekeznek támogató közeget/programot szervezni rendszeresen ismétlődő vagy folyamatos jelleggel, továbbá helyet ad önkéntesek egyéni kezdeményezésének, amellyel a munka világába történő visszatérést igyekeznek előmozdítani.


"Bevásárlólista"

Nem lakáscélú ingatlan bérleti díjától való elesés + helyszin(ek) fűtési költsége + koordinációban részvevők (amennyiben nem önkéntesek) munkaidőköltsége.

Társadalmi részvétel

Önkéntesek toborzása és civil szervezetek figyelmének felhivása arra, hogy helyet ad az Önkormányzat az ilyen irányú kezdeményezésnek.

Hivatal visszajelzése:

Az ötlet nem került szavazólapra, mert tartalmában nagyrészt megegyezik a tavaly már nyertes „Nappali programok hajléktalan emberek számára” ötlettel, amelynek megvalósulása itt követhető: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/nyertes-otletek-kovetese/terv/nappali-programok-hajlektalan-emberek-szamara/
A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top