Loading...

Mini koncertek a kerületben

Megvalósítás helyszíne
Kesztyűgyár közösségi ház, kerület közterei
Milyen problémára jelent megoldást?

A kerületben rengeteg  nyugdíjas cigányzenész él, akinek nehézkes a megélhetése. Továbbá sok szabadidővel rendelkeznek. Itt lakó emberek jókedvre derítése és megismertetése a zenészekkel.

Ötlet leírása

Józsefvárosi cigányzenészeknek hetente 1 alkalommal próbaterem biztosítása, havi 2-3 alkalommal a zenekar fellépése a kerület közterein. Utcai vidám cigányzenék eljátszása. A programban résztvevő kb. 20 fő zenésznek havi 20-30-40e Ft biztosítása munkájuk fejében. A nyugdíjas helyi zenészeknek célt adna a program, helyiek élvezhetik a zenét, tanulhatnak a cigány kultúráról. Beszélgethetnének a zenekar tagjaival. Palotanegyedben, Csarnoknegyedben, kerületszerte.


"Bevásárlólista"

egy ingyenes próbahely, heti egy alkalommal és kb. 20 cigányzenésznek havonta egy összeg, ami fejében próbálnak és fellépnek a kerületben

Társadalmi részvétel

mint hallgatóság és ismerkedési lehetőség a cigány kultúrával , zenével,

fellépéseknél segíthetnek és esetleg a nehezebb hangszereket szállításában is.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top