Loading...

Kutyapiszok mentesítés a Magdolna negyedben

Megvalósítás helyszíne
Magdolna-Lujza-Dankó-Karácsony Sándor utca környékén
Milyen problémára jelent megoldást?

A környékbeli kutyatartók szemléletformálása, kevesebb kutyapiszok az utcákon. Nyáron megszűnne a szag, ami árad belőlük.

Ötlet leírása

Léptél már kutyakakiba? Esetleg a gyereked/unokád is belelépett vagy beleesett az utcán? A kaki a babakocsi kerekén végezte? Ha ismerős bármelyik helyzet, segíts nekünk, hogy változtassunk a helyzeten. A Magdolna negyedben, főleg a Magdolna-Lujza-Dankó-Karácsony Sándor utcákban rengeteg a kutyapiszok, amely egy köztisztasági és egészségügyi probléma is. Egyre több kisgyerekes család él és használja a környéket, sok az új épület, illetve itt található a Fókusz Közösségi Tér is, ezért sokan babakocsival közlekednek. Figyelemfelkeltő plakátokat szeretnénk kihelyezni az említett utcákban olyan üzenetekkel, amelyek megszólítják a lakosságot, például: ‘Az unokád is beleléphet!’ ‘Ne az észt oszd, hanem a zacskót.’ ‘Aki menő, összeszedi!’ ‘Sötétben sem tűnik el magától.’ ‘Sajnos nem hoz szerencsét – se cipőn, se keréken.’ A környéken a Fókusz Közösségi Tér hamarosan kakizacsi osztópont is lesz, így már a környékbelieknek nem szükséges elmenniük a Kálvária térre érte.


"Bevásárlólista"

Szórólapok, plakátok, kb. 700.000 Ft.

Társadalmi részvétel

Plakátolásban a helyi kisgyermekes közösséget (Fókuszos családokat) be lehet vonni, ezen kívül szeretnénk elérni, hogy mindenkinél lenne zacskó, amit a kutyásoknak fel tudnak ajánlani, és merjenek is szólni a kutyatartóknak, hogy szedjék fel a piszkot a kutyájuk után. Továbbá helyi civil szervezeteket is be lehet vonni.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta. Az ötlet vitája során az merült fel, hogy az elmúlt időszakban zajló kutyapiszokmentesítő kampány mellett nem érdemes kiemelni az ötletbeadó által javasolt területet, és inkább más eszközt kell találni a kutyapiszok elleni további fellépésre. Ezért a munkacsoport az öteletet nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top