Loading...

Kutya WC-k kialakítása a kerületben

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

Kutyaürülék az utcán, összevizelt falak, táblák

Ötlet leírása

A kutya WC-k olyan speciálisan kialakított területek, amelyeket kifejezetten a kutyák számára hoznak létre, hogy szükség esetén kényelmesen és higiénikusan végezhessék el a dolgukat. Ezek kialakítása a kerületben egy olyan innovatív ötlet, amely jelentősen hozzájárulhat a kerület tisztaságának és esztétikai megjelenésének javításához. A felújítás előtt álló utcák tökéletes helyszínt biztosíthatnak a kutya WC-k bevezetésére, hiszen a tervezési fázisban könnyen beilleszthetőek a jövőbeli infrastruktúrába.


A terv megvalósításának előnyei:

Külön erre a célra kijelölt, bekerített területek, ahol a kutyák szabadon végezhetik el a dolgukat.

Higiénikus és praktikus megoldás, amely csökkenti a közterületen található (sajnálatos módon hátrahagyott) kutyapiszok mennyiségét.

Környezetbarát és költséghatékony: komplex megvalósítás esetén a kutya WC-kben gyűjtött ürüléket komposztálhatjuk, amely később tápanyagként hasznosítható a város zöld területein.


Számos nyugati városban bevezették már ezeket, illetve tanulmányok is születtek a kérdésben:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7107220/

https://www.springwise.com/public-toilet-dogs-lets-owners-flush-mess/

https://www.brussels.be/dog-toilets-and-spaces


"Bevásárlólista"

Beton vagy más kemény és időjárásálló anyag a WC alapjának kialakításához Fémháló vagy más anyag a kerítéshez vagy korláthoz, ami elkerüli, hogy a kutyák kiszökjenek a területről Homok, kavics vagy egyéb anyag a WC belsejébe, amely segíti a szagok elnyelését és a terület tisztán tartását Táblák vagy jelek, amelyek a kutyatulajdonosokat tájékoztatják

Hivatkozás
Mellékletek
Képfájl 14 KB
Képfájl 279 KB
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet nem tudjuk befogadni, mert korábbi vizsgálatok alapján az a döntés született, hogy a kerület sűrű beépítettsége miatt kutya WC kialakítása nagyon kevés helyen lenne lehetséges, ezek fenntartása pedig rendkívül költséges lenne.

To top