Loading...

Közvécé program – Minden vendéglátóhely lehet közvécé

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

– Köztisztaságon javítana – WC kultúra javítását – Stabiabbá tenné a helyi kisvállalkozások gazdasági mőködését – Javítaná a kerület és a kerületi vendéglátóhelyek megitélését másokkal szemben.

Ötlet leírása

Vendéglők támogatása cserébe, hogy bárkit beengedjenek a WC-be és ezt hírdessék is a bejáraton, házfalon.


Előnyök:

– A drága WC építés és a fenntartás helyett a helyi vállalkozókat támogatjuk és azon kültúrát terjesztjük, hogy ne legyen kínos elmenni mosdóba fogyasztás nélkül is.

– A vállalkozók is szivesebben múködnek a kerületben ha törődik velük is az önkormányzat, és ha nekik jobban megy adót is többet fizetnek.

– Kisebb vendéglátóhelyeknek ez egy jó kiegészítő bevétel is lehet ami segítheti a fennmaradást.

– Jó reklám egy-egy vendéglátóhelynek ha megmutatja a nyitott és emberbarát hozzáállását. Ráadásul aki bemegy az látja a helyet, megismeri, mesél róla és legközelebb talán már vásárolni megy vissza.


Szükséges tennivalók:

– Kampány, hírdetés elkészítése

– Vendéglátóhelyek felkeresése.

– Táblák és matricák biztosítása, kihelyeztése

– Veblap és később alkalmazás létrehozása

– Befogadó vendéglők feljelöléáse a weblapra, alkalmazásba és a térképre

– Befogadó vendéglátóhelyek jutalmazása (Adókedvezmény, pénz, hírdetés, megrendelés, stb)

– Weblap és alkalmazás és ezen kultúra hírdetése


Ehhez a projekthez társítható már beadott projektek sora mutatja, milyen fontos ez a témakör:

„Wc-ket a Dohányboltokhoz”

„Utcai Piszoár”

„Fényt a mobil WC-kbe”


"Bevásárlólista"

– Első körben 20 vendéglátóval minimum indulni kéne. – A részvételi költségvetésből elég lenne csak a kampányok, a Weblap és az Aplikáció elkészítését kifizetni és amint látszik, hogy van elég érdeklődés, akkor kell forrást teremteni a vendéglátóhelyek támogatására. Ez a forrás lehetne a közvécékre szánt pénz ide csoportosításából. – Helyenként eltérő (mennyire frekventált?) támogatás lenne nyújtható 20.000.- és 50.000.- Ft között gondolom reálisnak havonta. Ez kb 700.000.-Ft havonta ami éves szinten 8,4M Ft. Úgy tudom most hasonló összeget költ a város fele ennyi WC fenntartására és akkor még nem számoltunk azzal hogy azokat meg is kellett építeni ami 20 WC-nél kb egy milliárd forintba kerülne és ez a pénz kiesne a termelésből,

Társadalmi részvétel

A közösség minden tagja segíthet ezen kultúra terjesztésében és a vállalkozók részvételének bíztatásában és az emberek erről való tájékoztatásában.

To top