Loading...

Közpark a regi Szeszgyár épületének helyén

Megvalósítás helyszíne
Szeszgyár utca
Milyen problémára jelent megoldást?

Kevés zöldfelület, rekreációs tér és közösségi kert a kerületben

Ötlet leírása

A most üresen álló, a régi szeszgyár területét alakítsuk parkká, közösségi kertté!

A Szeszgyár közösség jelenleg is használja a területet kertként, közösségi térként, és egy ilyen jellegü hely nagyon hiányzik a kerületben. A telket kicsit ki kellene tisztítani, új fákat és növényeket lehetne telepíteni és padokat, asztalokat kitenni, hogy az emberek használni tudják a helyet. Emellett egy közösségi kertet is ki lehetne alakítani itt, a XI. kerületben számos példát látni erre.

A terület jelenleg nincs önkormányzati tulajdonban, de az önkormányzat megvehetné egészben vagy részben a telket, ahol ki lehetne alakítani a parkot.


"Bevásárlólista"

A telek megvásárlása
– földmunkák
– növények ültetése

Társadalmi részvétel

Közösségi munka, virágok, fák ültetése, padok, asztalok festése, ágyások kialakítása.
A telken most is aktívan jelen van es dolgozik a Szeszgyár közösség, akik biztosan örömmel vennék az önkormányzat segítségét

Dilemmák, kockázatok

A telek magántulajdonban van, ezt valahogy meg kell szerezni az önkormányzatnak vásárlás vagy bérlés útján.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A Szeszgyár utcai telek magántulajdonban van, amelynek a megvásárlása, vagy hosszútávú bérlése sajnos bőven meghaladná a részvételi költségvetés rendelkezésre álló keretetét. A telken aktív közösség kapcsolatban van a Közösségi Részvételi Irodával, figylemmel kísérjük és támogatjuk munkájukat, bízunk benne, hogy még sokáig tevékenykedhetnek a területen és fejleszthetik azt!

To top