Loading...

Közösségi funkciók a II. János Pál pápa térre

Megvalósítás helyszíne
II. János Pál pápa tér
Milyen problémára jelent megoldást?

A II. János Pál pápa tér egésze, de leginkább a játszótere évek óta amortizálódik, egyre-másra tűnnek el a játékok, melyeket aztán nem pótolnak, korábban elérhető szolgáltatások vesznek a feledés homályába, de lehetne ez másként.

Ötlet leírása

Közösségi szemléletű megújulás a II. János Pál pápa téren A gyerekek számára tankert létrehozása a játszótér területén belül fűszernövényekkel, virágokkal, palántákkal. A tankert egészséges életmódra tanítja a gyerekeket. Játszótéri könyvtárszekrény létrehozása, akár a környékbeliek könyvadományaival feltöltve. (A korábban játékkölcsönzőként üzemelő kis épület helyén játszótéri könyvtár létrehozása akár a környékbeli lakók könyvadományaival feltöltve – a fűben heverészve lehessen olvasni, piknikezni a gyerekekkel). A közösségi könyvtár népszerűsíti a fenntarthatóságot és kialakítja az olvasás szeretetét. Időnként szabadtéri rendezvények szervezése a környékbeli művészek ill. önkéntesek bevonásával. Példaként álljon itt egy már megvalósult ilyen típusú kezdeményezés: https://en.parisinfo.com/paris-museum-monument/71633/Parc-Georges-Brassens


"Bevásárlólista"

palánták, kertészkedéshez szükséges eszközök könyvszekrény, könyvek

Társadalmi részvétel

A palánták ültetésében, már megunt könyvek ajándékozásával.

Hivatkozás
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra.
A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top