Loading...

Kijelölt kutyapark a II. János Pál pápa téren

Megvalósítás helyszíne
II. János Pál pápa tér
Milyen problémára jelent megoldást?

A teret naponta több száz kutyás látogatja. A kutyák után már nagy százalékban összeszedik a gazdik az ürüléket, viszont a fű továbbra is olyan marad. Oda így már nem lehet leteríteni egy pokrócot, amire szívesen kifekszik az ember, akár kisgyerekkel is, vagy nem lehet mezítláb tollasozni egyet. Másik probléma, hogy a kutyások havonta más-más helyszínen találkoznak a parkon belül, aminek eredményeképpen az adott területen idővel teljesen kipusztul a gyep, és amikor ez megtörténik, akkor egy másik helyszínt kezdenek el használni. Egy nagyobb (!) kijelölt terület, amit NEM szórnak le murvával, talán megoldaná a helyzetet. Pl. a Légszesz utcához eső sarok (háromszög), amit egyébként sem használnak szabadidős célra. Ezt körbe is lehetne alacsony kerítéssel keríteni, jól láthatóan jelezve, hogy ez a „piszkos” terület. A gazdik felé is kommunikálni kellene.

Ötlet leírása

Nagyobb kutyafuttató / kutypark kijelölése a II. János Pál pápa téren, hogy a szabadidős tevékenységet végzők tiszta fűben napozhassanak, piknikezhessenek, tollasozhassanak.


"Bevásárlólista"

Kis kerítés Padok Kutyaszemetes + kis zacskók Kutyakút Strapabíró pázsit, gyep, fű Információs táblák

Mellékletek
Képfájl 791 KB
Képfájl 889 KB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet nem javasoljuk a munkacsoport vizsgálatára, mert tartalmában egyezik a tavalyi nyertes a „II. János Pál pápa tér kutyabarát fejlesztése” című ötlettel. A megvalósításhoz kapcsolódó lakossági véleményezés tavasszal indul: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/reszveteli-koltsegvetes/nyertes-otletek-kovetese/terv/ii-janos-pal-papa-ter-kutyabarat-fejlesztese/

To top