Loading...

Kereszteződés felfestés a II. János Pál pápa térnél

Megvalósítás helyszíne
II. János Pál pápa tér - Légszesz utca - Berzsenyi utca kereszteződése
Milyen problémára jelent megoldást?

Közlekedésbiztonság javítása

Ötlet leírása

A II. János Pál pápa Térnél, a Berzsenyi utca melletti kereszteződés meglehetősen veszélyes. Mivel jobbkezes, így a térrel párhuzamosan érkezőknek meg kéne állniuk és el kéne engedniük a Fiumei út felől érkezőket. Ez nem minden esetben (sőt, nagyon sok esetben) nem történik meg. Volt baleset is itt az elmúlt években, de saját szemmel is láttam 'majdnem' gázolást/koccanást. Sokszor sajnos nyélgázzal mennek (tényleg minden féle lassítás nélkül) a Berzsenyi utcára.


A közlekedők itt nem csak autósok, hanem sok gyalogos (sokszor gyerekekkel, mivel itt a park) és kerékpáros.


A BUDAPEST KÖZÚT Zrt. felé jeleztem többször is akik elfogadták a probléma létezését és biztosítottak annak megoldásáról. Sajnos ez végül csak egy egyenrangú kereszteződés tábla lett, ami ráadásul még csak nem is a kereszteződésbe került ki, hanem jóval eléje, így nem igazán feltűnő. A Budapest Közút ezt anyagi forrásaik korlátoltságával indokolták, azaz nem volt pénzük egy felfestés készítésére.


Így a javaslatom egy egyenrangú útkereszteződésre figyelmeztető, aszfaltra felvitt felfestés lenne akár úgy, hogy a Budapest Közút felé kerül rendezésre.


"Bevásárlólista"

Nem szakterületem és ha jól tippelek, speciális anyagokat, szerszámokat és legfőképp engedélyeket igényel, így nem tippelnék.

Helyszín
To top