Loading...

Kávézó és közösségi hely a Szigetvári utcában

Megvalósítás helyszíne
VIII. Szigetvári utca 10/a Társasház földszinti üzlethelység kávézóvá, közösségi találkozóponttá alakítása
Milyen problémára jelent megoldást?

2010-ben az Önkormányzat a Magdolna Negyed program keretében elkezdett egy kávézó kialakítását, ami 12 éve áll félkészen, ennek a befejezéseként lenne érdemes megoldást találni a problémára.

Ötlet leírása

2010-ben a Magdolna Negyed fejlesztési program részeként a Rév8 akkori munkatársainak a közreműködésével elindult a Szigetvári utca 10/a Társasházban egy kávézó kialakítása, ennek a befejezésével és a használatba adásával egy új színfoltja lehetne egy kávézó és közösségi találkozópont a Magdolna negyednek, főleg a Szigetvári utca-Baross utca-Magdolna utca környékének, hogy ne csak egy CBA-ról, vagy egy évek óta bezárt konditeremről ismerjék az itt lakók a környéket.


"Bevásárlólista"

Néhány napja jártam az önkormányzati vagyonkezelő munkatársaival a helyiségben, ami jelenlegi állapotában szerkezetkész egy kávézó működtetéséhez (üzlethelyíség, vizesblokkok, használható zárt pincerész).
A bevásárló lista itt leginkább egy környezetbarát üzletberendezés, és kényelmes, komfortos berendezés a találkozásokhoz, illetve kültéri bútorok.

Társadalmi részvétel

A projekt megvalósítása akár a társasház, akár a környező házak lakóinak a bevonásával is könnyebben megvalósítható, a működtetésével akár még munkahelyek is teremthetők a környéken. Valamint ezzel a negyed kulturális élete is színesíthető, kiállításokkal, felolvasóestekkel, egyéb kortárs eseményekkel.

Dilemmák, kockázatok

Mivel nagy szükség van a környéken új, eddig nem használt terek felfedezésére, így minimális kockázat csak a társasház tulajdonosi körétől érkezhet, de ha a lakók bevonódnak a programba, akkor ezzel enyhíthető az onnan érkező feszültség is.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoport indoklása:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Az ötlet értékelésekor a körzet munkacsoportja hangsúlyozta, hogy egy félbehagyott önkormányzati projektről van szó, ezért annak befejezése nem a részvételi költségvetés keretéből kellene, hogy történjen, ezért ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top