Loading...

Kampány az eldobott cigarettacsikk ellen

Megvalósítás helyszíne
3-as körzet
Milyen problémára jelent megoldást?

Az eldobott szemét mennyiségi csökkentését lehetne vele elérni

Ötlet leírása

Legyen kötelezően minden dohányboltban és vendéglátóhelyen, üzletek bejáratánál tájékoztató kihelyezve a cigarettacsikk eldobásának problémájáról. Utcai hamutartókon, kukákon jelenjen meg. Ha sikerült tudatosítani az emberekben, hogy már a csikk eldobása is szemetelés, akkor talán nagyobb hulladékot sem fog eldobni.


"Bevásárlólista"

Szóróanyagok, plakátok, laminàlt tájékoztatók, matricák.

Társadalmi részvétel

Személyesen átvehető szórólapok, matricák helyi lakosoknak, társasházaknak rendelkezésre álló plakátok biztosítása.

Dilemmák, kockázatok

Igazából ez FKF feladat lenne, illetve a kerület klímastratégiájához szorosan kapcsolódó projekt.

Hivatal visszajelzése:

Javasoljuk, hogy a körzet munkacsoportja a "Csikktalanítás! – Tisztítsuk meg a csikkektől a Palotanegyedet!" és a "Csikkszavazó dobozok forgalmas közterületeken" című ötletekkel összefüggésben vizsgálja.

A körzet munkacsoport indoklása:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán a "Csikkszavazó dobozok forgalmas közterületeken" című ötlettel együtt vizsgálva az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top