Loading...

Józsefvárosi sétaútvonal túristáknak

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

– javítana a kerület megitélésén. – turistákat hozna a helyi üzleteknek – Felhívná a figyelmet a kerület értékeire

Ötlet leírása

Az utcatáblákon vagy alatta legyen jelölve egy túraútvonal józsefvárosban amit végigjárva a turista megnézhet minden kerületi nevezetességet, sőt informálódhat a kevésbé felkapott érdekességekről is.


Kapcsolódó projekt:

„Edukáció utcatáblákkal „A tanító közlekedés””


A fenti projektben is leírt megoldás, hogy az utcatáblákon QR-kódok is helyet kapjanak, valamint egy weblap és aplikáció segítségével betölthetőek legyenek információk az adott utcáról és ott lévő nevezetességekről.

Ezt egészíti ki a turistáknak szánt túraterv és akár audio és videoguide az aplikációban, és valamilyen irányjelölés az utcatáblákon vagy alatta.


Például a túraútvonalon lévő utcatáblák lehetnek más színűek, keretűek, stb.


Fenntarthatóság

– Fontos a fenntarthatóság így (ha nincs még ilyen) valakiknek a kezébe adnám a karbantartást és ellenőrzést, melyről időközönként jelentést kell adni.

– A táblák weboldalán megjelenített reklám bevételét vissza lehetne fordítani a táblázásra.

– Bizonyos táblákat, útvonalakat finanszírozhatnának magánemberek vagy cégek is akik a weboldalon megjelenhetnek.


"Bevásárlólista"

Amennyiben az utcatáblacsere projekt megtörténik azzal nincs e miatt többletköltség. Ellenkező esetben matricákkal is megoldható lenne a dolog aminek kicsi a bekerülése. A Weboldal, az aplikáció elkészítése kerülne pénzbe, és a szervezési munka. Az információk begyüjtése, szerkesztése is pénzbe kerülhet, de gyanítom, nagyon sok kész anyag van már hozzá. Jó esetben az egész visszajöhet reklámbevételből, így a működést leginkább megelőlegezni szükséges, főképp a szervezés tekintetében.

To top