Loading...

Józsefvárosi Rákprevenciós- és Rehabilitációs Sportnap

Megvalósítás helyszíne
Orczy park
Milyen problémára jelent megoldást?

Daganatos betegségek megelőzésének lehetősége, a rákbetegek sportrehabilitációja, az ingyenes orvosi szűrésekre és a tudatos életmód(váltás)ra való figyelemfelhívás. Budapesten ilyen rendezvény még nem volt.

Ötlet leírása

Az Orczy park nagyrétjén különböző „szelíd” mozgásokat (speciális zumba, csikung, meridián torna, jóga) bemutató sportnap. Az egész napos mozgás lehetősége mellett kitelepülhetnének szűrővizsgálatok, pl. vérnyomás – és inzulinszintmérés, esetleg anyajegyszűrés, mellrákszűrő buszt is lehetne rendelni. Ezen kívül a rákellenes civilszervezetek is megjelenhetnének az edukációs szóróanyagaikkal, önvizsgálati útmutatóval, tanácsadással.


"Bevásárlólista"

Nagyrét, áram, hangosítás, szűrősátrak, a civilszervezetek részére standok (asztal, szék), esetleg szűrőbusz, de arra lehet pályázni, pl. Richter

Társadalmi részvétel

Az önkormányzat összes kommunikációs felületén felhívni a kerületiek figyelmét a rendezvényre, valamint az itt működő, a témához bárhogyan kapcsolódó szervezeteket, cégeket, intézményeket érdekeltté tenni a megjelenésben.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az Orczy park a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tulajdonában van, ezért az ötletet csak úgy tudjuk befogadni, ha a lakossági munkacsoport a megvalósításhoz más helyszínt javasol.

To top