Loading...

Játszótér fejlesztés a Kálvária téren

Megvalósítás helyszíne
Kálvária téri játszótér
Milyen problémára jelent megoldást?

A mászás, kapaszkodás rendkívül fontos a megfelelő motoros képességek kialakulásában. Fejleszti az idegrendszert, az egyensúly érzékelést, az érzékszerveket (szem-kéz, szem-láb koordináció), valamint a koncentrációt és a logikai gondolkodást is. A játszótéri mászókák által biztosított mozgásformák nagyon fontosak a részképesség zavarok kialakulásának megelőzésében, de a már kialakult hiperaktivitás vagy tanulási zavarok fejlesztésére is alkalmas a gyermek tudtán kívül.

Ötlet leírása

Új, nagy mászóka elhelyezése a Kálvária téri játszótéren a 4+ korosztály számára. Olyanra volna szükség, amin a gyerekek haladhatnak is, nem csupán föl- és le mászhatnak.

A mászás, kapaszkodás rendkívül fontos a megfelelő motoros képességek kialakulásában. Fejleszti az idegrendszert, az egyensúly érzékelést, az érzékszerveket (szem-kéz, szem-láb koordináció), valamint a koncentrációt és a logikai gondolkodást is.

A játszótéri mászókák által biztosított mozgásformák nagyon fontosak a részképesség zavarok kialakulásának megelőzésében, de a már kialakult hiperaktivitás vagy tanulási zavarok fejlesztésére is alkalmas a gyermek tudtán kívül.


"Bevásárlólista"

Mászóka

Társadalmi részvétel

Ha a gyerekek szívesen járnak egy adott játszótérre, ott tartósabb szülői közösségek jöhetnek létre. Mivel kötődnek egy helyhez, az fontossá válik számukra, ami elköteleződést jelent a környezet felé. Ez mindenképpen Józsefváros javára válik.

Mellékletek
Képfájl 109 KB
Képfájl 232 KB
Képfájl 1 MB
Helyszín
To top