Loading...

Információs felületek bővítése a józsefvárosi háziorvosi és gyermekorvosi rendelőkben

Megvalósítás helyszíne
Összesen 7 felnőtt és 3 gyermek háziorvosi rendelő van Józsefvárosban, így mindhárom körzet érintett.
Milyen problémára jelent megoldást?

Szinte sehol nincs helye az előterekben, betegvárókban a szórólapoknak, falitábla sincs, vagy ha van, akkor nincs mivel felerősíteni a plakátokat. Csupaszak a rendelők falai, terei, pedig ezekben is remek lehetőség lenne bármilyen közérdekű helyi témában tájékoztatni a kerületi lakosokat, akár plakátokkal, akár szórólapokkal.

Ötlet leírása

Amíg a betegek a sorukra várnak, mobilozás és a pucér falak bámulása helyett olvasgathatnák az önkormányzati tájékoztatókat, a helyi újság aktuális és régebbi lapszámait, gyógyászati híreket, cikk- és könyvajánlót, stb… Ahogy az Auróra szakrendelőben megoldott, úgy a háziorvosi/gyermekorvosi rendelők előterébe is ki lehetne helyezni falitáblákat+rögzítőket, szórólaptartókat, plakáttartókat.

Több más kerületben is találhatóak információs felületekkel jól felszerelt előterek, betegvárók a rendelőkben, sőt, néhol még házimozin keresztül végtelenített információkkal is tájékoztatják az ott várakozókat.


"Bevásárlólista"

Mind a tíz háziorvosi rendelő előterébe kerüljön 2-3 falra erősíthető szórólaptartó és hirdető tábla (parafa, fa, mágnes, stb.) a plakátok rögzítésére és cseréjére alkalmas eszközökkel.
Az interneten található kínálat alapján kb. 250-300 ezer forintból megoldható mindegyik rendelőben az előterek felszerelése információt tároló eszközökkel.
(Felnőtt rendelők: Auróra utca, Mikszáth tér, József krt, Szigony utca, Kálvária tér, Orczy út, Hungária krt. Gyermek rendelők: Auróra utca, Gutenberg tér, Szigony utca)

Társadalmi részvétel

Az egyes rendelők körzetében lakók magánhirdetései is kikerülhetnek “keres-kínál” alapon. Pl.: a hiányzó vagy a már használaton kívüli, de még jó állapotban levő gyógyászati segédeszközök, babagondozási kellékek, stb. cseréjét és ezáltal az érintettek egymáshoz kapcsolódását, egymás támogatását, vagyis a közösségszerveződést elősegítve.
Önkéntesek segítségével lehetne frissíteni, aktualizálni a kihelyezett plakátokat, szórólapokat. Egy-egy kihelyezett gyűjtődobozba kerülhetnének lakossági észrevételek, visszajelzések (az egészségügyi ellátással és bármi mással kapcsolatban), ami segíthetné a párbeszédet az önkormányzat és a kerület lakói között. Főként azok számára, akiknek erre nincs más lehetőségük.

To top