Loading...

II. János Pál pápa téri kukák lecserélése

Megvalósítás helyszíne
II. János Pál pápa tér
Milyen problémára jelent megoldást?

A pápa téren található kukák nem praktikusak, elöregedtek, cseréréjük időszerű lenne. Olyan funkciójú szemetesekre van szükség, amik a jelenlegi parkhasználat igényeihez alkalmazkodnak.

Ötlet leírása

A pápa tér az egyik legnagyobb park a kerületben, közös érdekünk, hogy a jelenlegi helyett, egy tisztább parkunk lehessen. Kutyás, napi parkhasználóként úgy gondolom, hogy a II. János Pál pápa tér kukáinak állapota, kialakítása nagyban befolyásolja a földre kiszórt szemét mennyiségét! A park területén jelenleg nagyjából 50 kuka van, többségük felett eljárt az idő, nem praktikusak, elhelyezésük sok esetben nem a parkba látogatók kényelmét szolgálja. (Pl. a metró kijáratánál egy sincs, pedig nagy az átmenő forgalom!) Olyan új generációs szemetesekre lenne szükség, amik igazodnak a park használók igényeihez. Fontos, hogy zárható fedelű, vagy olyan tetővel rendelkezzen, amiből a madarak nem tudják kidobálni a szemetet, csikkgyűjtős, de amiből a park látogatói nem szórhatják a földre a csikkeket, kutyakakis zacskó tartó is legyen rajta, mivel a parkot közel 300 kutya használja napi szinten és talán a legfontosabb, feltűnő színe legyen, akár citromsárga, hogy messziről is észrevehető legyen. Kerület szerte sokféle szemetest találni, amik nem a praktikusak, ezért szeretném, ha kezdeményezésem célba érne és elsőként egyfajta próba területként legalább a pápa téren elkezdődne a szemetesek megújítása.


"Bevásárlólista"

Nagyjából 70.000-100.000ft a kukáknak darabja.
50db kukával számolva 5.000.000ft-tal kalkulálnék.

Társadalmi részvétel

Amennyiben lecserélődnek a kukák, biztosan örömmel használnák.

Dilemmák, kockázatok

A II. János Pál pápa tér fővárosi terület, remélem a park fejlesztése közös érdekünk!

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoport indoklása:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Az ötlet értékelésekor a körzet munkacsoportja a park fenntartójának feladatköréhez tartozóként határozta meg annak tartalmát, ezért ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. Önálló ötletként ugyan nem lehet rá szavazni, de a II. János Pál pápa tér átfogó, a használók bevonásával meghatározott fejlesztésére 10 millió forintos keretösszeggel a szavazólapra került ötlet a II. körzetben. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top