Loading...

II. János Pál pápa tér gyerekjátszótér korszerűsítése

Megvalósítás helyszíne
II. János Pál pápa tér
Milyen problémára jelent megoldást?

A közelben lévő iskola a napközi szünetben idehozza a gyerekeket felfrissülni. A környéken egyre több kisgyerekes szülő és nagyszülő él és jó lenne ha a kicsiket és a nagyobbakat is nem kellene távolabbi játszótérre vinni ahol több és kedvükre való játékokat használhatnának.

Ötlet leírása

A játszótér -bár a főváros kezelésébe tartozik- évek óta „elhanyagolt”. 2 éve kicserélték a korábbi, baleset veszélyes csúszdás-mászóvárat, azóta azonban semmilyen korszerű játék elhelyezésére nem került sor. Jó lenne ha a két illetékes önkormányzat kreatív és a gyermekek kedvére szolgáló játékokat helyezne el itt. Tudomásom szerint ez a kerület legnagyobb területű játszótere és a nyári hőségben a legtöbb árnyékot adó park.


"Bevásárlólista"

Több hinta (libikoka, rugos hinták). A kisebbek (3-4 évesek) által is használható csúszdák, mászóvárak. Földbe sülyesztett trambulinok, ugrálók. Vizes játszóhelyek kialakítása (korábban volt, de balesetveszély miatt leszerelték) A fák árnyéka nélküli homokozók fölött napvitorla létesítése.

Társadalmi részvétel

Az elkészült terveket -a játszótér körül hírdetések formájában- véleményeztetni az igénybevevőkkel.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és annak magas megvalósítási költsége miatt nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top