Loading...

Hogyan hozzuk be az önkormányzást az önkormányzatba?

Megvalósítás helyszíne
önkormányzati tulajdonú helyiség (1089 Baross utca 122. fsz.)
Milyen problémára jelent megoldást?

KÖRNYEZETVÉDELMI, KÖZBIZTONSÁGI, KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSI, KÖZTISZTASÁGI problémákat oldana meg

Ötlet leírása

Az ötletem a „JÓZSEFVÁROS” 2020. VIII. 8./4-5.old. közölt újságcikk nyomán született.


JAVASLATOM: elsőként a kerületben – a Közösségi Iroda Részvételi Költségvetés koordinálásával – az Orczy negyedben alakuljon meg a 10.sz. OEVK KÖZÖSSÉGI KÖZPONT, ahol önkéntes formában folyna a munkajellegű tevékenységek szervezése az ÖNKÉNTES TEVÉKENYSÉGRŐL szóló törvényben foglaltak szerint. A 10.sz. OEVK KÖZÖSSÉGI KÖZPONTBAN önkormányzati feladatokhoz  és célokhoz kapcsolódó tevékenység zajlana, mint pl.:


a) képességfejlesztés és köznevelés


b) kulturális, közművelődési feladatok ellátása, stb.


"Bevásárlólista"

Kb. 20-22 millió Ft-ra lenne szükség a helyiség felújítására, az irodaberendezésre, a közösségi szolgálat nyilvántartására szolgáló ÖNKÉNTESNAPLÓRA, az önkéntesek számára kitüntetéssel járó díjak biztosítására.

Társadalmi részvétel

Az Orczy negyedben a társasházak többsége szervezeti formában működik, általában 20-60 tagú tulajdonostársi közösségekként, de mint VÁLASZTÓPOLGÁROK nem rendelkeznek olyan közösségi térrel, ahol kulturált körülmények között felkészülhetnének az önkormányzati választásokra, az egyéni képviselői fogadóórákra, az évi KÖZMEGHALLGATÁSRA, a Bizottsági és Képviselő Testületi ülésekre. Itt tarthatnák fogadóórájukat a RENDŐRSÉGI körzeti megbízott, a körzeti közterület-felügyelő, a 10.sz. OEVK egyéni képviselő, a VIII. kerületi POLGÁRŐRSÉG elnök/vezető, stb.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top