Loading...

Hatóságokhoz bekötött kamera a Népszínház utcai dohánybolt fölé

Megvalósítás helyszíne
Népszínház 13
Milyen problémára jelent megoldást?

A kamerának reményeink szerint lenne visszatartó ereje, csökkenne a rongálás, a szemetelés, az itt lakók éjszakai nyugalmát hangoskodással nem zavarnák és egy állandó megfigyelés növelné a környék lakóinak biztonságérzetét

Ötlet leírása

A Népszínház utca 13-ban lakom, házunk aljában működik egy Lipóti, egy Dm, egy kisbolt és a dohánybolt. Utóbbi két üzlet látogatói éjszakába nyúló hangoskodással, italozással, dohányzással és az ezekkel járó mérhetetlen mennyiségű szeméttel pokollá teszik nem csak az itt lakók, de az itt áthaladók mindennapjait is! Sajnos az illetékes hatóságok ezeket az eseményeket nem tudják szankcionálni, sem a közterületen történő alkohol fogyasztást/szemetelést nem büntetik, de az üzletek 5m-es körzetében a dohányzás ellen is tehetetlenek! A két szeszesitalt árusító üzlet amolyan szabadtéri kocsmaként üzemel, mindenféle kontroll nélkül. Az üzletek törzsközönsége időnként felbátorodik és a mi ártatlan kapunkon vezeti le.

Társasházunk szeretné elejét venni újabb és újabb rombolásoknak, nem szeretnénk újabb összegeket feleslegesen elkölteni, ezért egy hatóságokhoz bekötött kamerára pályáznánk, pont a bejárati kapunk fölé.


"Bevásárlólista"

Kb 1-1,5M ft
Társasházunk szívesen beszáll az üzemelés költségeibe!

Dilemmák, kockázatok

Bízom a szakértőkben!

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemlélteformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet a "Térfigyelő kamera felszerelése a Népszínház utca Fecske utca sarkára" című ötlettel együtt vizsgálva alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra.
A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top