Loading...

Gyalogos átkelőhely létrehozása az Elnök utcáról a Szenes Iván (Rezső)tér felé

Megvalósítás helyszíne
Elnök utca, Delej utca sarok, Szenes Iván (Rezső) tér
Milyen problémára jelent megoldást?

Ezen az útszakaszon (Elnök utca – Delej utca és Szenes Iván tér, korábban Rezső tér között) kel át – sajnos szabálytalanul – a legtöbb ember a környéken (beleértve a telep, és az Orczy út lakosait is, akik ugyanúgy a Szenes Iván tér melletti parkot használják. Ennek oka, hogy nincs másik park a közelben, mely hasonló módon inkluzív, azaz gyermekes családok, kutyatulajdonosok és idősek is használhatnak egyszerre. Mindemellett nemrégiben a térre lett helyezve a busz/troli megálló is, melynek a megközelítése csak nagyobb kerülővel lehetséges. Emiatt is a legtöbben inkább szabálytalanul és balesetveszélyesen kelnek át. A gépkocsi, busz, trolibusz és a gyalogos forgalom növekedése miatt már régóta időszerű gyalogos átkelőhely lehetővé tenné a biztonságos áthaladást az Elnök utca és a tér között, miközben sebességcsökkentő hatással is rendelkezik. A gépjárművezetők ugyanis a következő kereszteződésben elhelyezett közlekedési lámpák zöld, narancssárga jelzéseire rástartolva, sokszor mindenkit figyelmen kívül hagyva, őrült sebességgel haladnak át ezen az útszakaszon.

Ötlet leírása

Az Elnök utcában, a Delej utca és Szenes Iván, korábban Rezső tér felé egy gyalogos átkelőhely, zebra létesítése a biztonságos átkelés érdekében a gyermekes, kutyás családok és idősek számára, ezen az igen nagy forgalmat bonyolító útszakaszon. A Zebra biztonságos átkelést jelentene az Elnök utca felöl a Szenes Iván és Rezső térre, a Magyarok Nagyasszonya templomhoz a kutyafuttatóhoz, a játszótérre, foci és kézilabda pályákhoz, a Mol Bubi kerékpártárolóhoz valamint a Heim Pál Gyermekkórház felé is.


"Bevásárlólista"

Festék, járdasziget középre és macskaszemek

Társadalmi részvétel

Közös zebrafestés, járdasziget építése közösség segítségével. Közösségi pénzgyűjtés a zebra elkészítéséhez és később a felújításához.

Mellékletek
PDF dokumentum 68 KB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top