Loading...

Futósávok a Teleki téri kutyafuttatóban

Megvalósítás helyszíne
Teleki László tér
Milyen problémára jelent megoldást?

A kutyafuttatókban hosszabb távra rendezni a poros felületet

Ötlet leírása

Mi jelenleg a probléma?

A futtatóban sajnos elkopott a füves felület az aktívan használt részeken. A kutyák futási vonalán nagyon porzik a talaj, emiatt egy kiadós labdázás vagy futkározás után telemegy a kutya szeme, szája és füle porral – ami nem túl jó.


Hogyan lehetne ezen javítani?

A legjobb az lenne, ha a kikopott területet újrafüvesítéssel tennék rendbe. Hosszabb távon valószínűleg a futó- és átjárósávokon mulcsos felület kialakításával csökkenne a porosodás. Jelenleg a kisebb futtatóban esténként elég sötét van, a sáros labdát nehézkes a félhomályban megtalálni, szuper lenne, ha valahogy egy lámpával ezt is meg lehetne oldani. A tavaly kialakított zsilipkapuhoz hasonlót kialakítani a két futtató között kapun és a kisebb futtató kijáratnál.


"Bevásárlólista"

Mulcs, zsilipes kapu

Társadalmi részvétel

A futtatóban a többi kutyagazdát is be lehetne vonni, kikérni a véleményüket a tervről.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A Teleki téri kutyafuttatóba a Közösségi Részvételi Iroda tavaly 4 napos igényfelmérést szervezett, melynek eredménye alapján jelenleg halad a fejlesztés: https://jozsefvaros.hu/hir/77070/lezarult-az-igenyfelmeres-elindul-a-teleki-teri-nagy-kutyafuttato-fejlesztese-
Kiépítésre került a zsilipes beengedő kapu, földtároló doboz és napvitorla. Az idei fejlesztési tervek között szerepel a kis futtatóba ivókút kiépítése, padok javítása és a szemetesek cseréje. Javasoljuk, hogy a körzet munkacsoportja a ""Kutyafuttató fejlesztése"" című ötlettel összevonva vizsgálja.

A körzet munkacsoport indoklása:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Az ötlet értékelésekor figyelembe vettük a területen már megvalósult és a tervezett fejlesztéseket, ezért a "Kutyafuttató fejlesztése" című ötlettel együtt vizsgálva ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top