Loading...

Független kulturális események támogatása

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

Színesítené a kerület kulturális életét, és bővítené a helyi művészek lehetőségeit.

Ötlet leírása

A független (hivatalosan: „minősítéssel nem rendelkező”) fővárosi színházi- és táncegyüttesek állami támogatásának keretösszege idén 41%-kal csökkent a tavalyi évhez képest. Ez gyakorlatilag ellehetetleníti a szcénát. Ugyanakkor egy lehetőség Józsefvárosnak, hogy felpezsdítse kulturális életét, és egyben kinyilvánítsa szolidaritását a progresszív művészek felé azzal, hogy részvételi költségvetésének 41%-ának erejéig pályázatokat ír ki az alábbi célokra: a) független társulatok előadásainak bemutatására az Önkormányzat fenntartásában álló, és/vagy általa támogatott kulturális intézményekben b) független társulatok bemutatóinak finanszírozására egyéb kerületi kulturális intézményekben c) a kerületben bejegyzett független társulatok működési költségeinek támogatására


"Bevásárlólista"

Technikai igénye nincs, az önkormányzat kulturális referenseinek és/vagy programszervező munkatársainak munkájába illeszthető.

Társadalmi részvétel

Művelődési, kulturálódási és szórakozási lehetőségekhez jutnának a kerületi lakosok általában, és munkalehetőséghez a helyi független előadó-művészek.

Hivatkozás
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta. Az ötlet vitája során az merült fel, hogy nehezen tisztázható az az objektív feltételrendszer, aminek a pályázónak megkéne felelnie, ezért a munkacsoport nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top