Loading...

Forgalomtól elzárt területek autósoktól elzárása pollerekkel/beton virágládákkal

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

Tilosban parkolás, gyalogosforgalom zavarása, balesetveszély

Ötlet leírása

Jelenleg a Magdolna/Csarnok negyedek (de máshol is feltehetően) esetében jelentős problémát okoznak a különféle kisboltok előtt tilosban, illetve forgalomtól elzárt területen parkolók, mivel az utcából kihajtók és behajtók látóterét is elveszik, illetve sok esetben a gyalogosforgalmat is zavarják. Ilyen esetekben sajnos nem működik a közterület felügyelet folyamatos hívogatása, tekintve, hogy ugyan folyamatosan áll ott valaki de általában egyvalaki nem marad olyan sokáig. Erre lehet megoldás pollerek/beton virágládák kialakítása a járda vonalában, az utolsó parkoló vonaláig. Így az utolsó parkoló még használható marad, viszont nem tudnak az autósok kialakítani maguknak egy újabb parkolóhelyet, a járda rovására. Ilyen neuralgikus pontok például a nagyfuvaros utcai kisbolt, illetve a Szerdahelyi – Dankó találkozásnál lévő kisbolt, ugyanakkor feltehetően a kerületben lakók még jelentős mennyiségű helyet tudnának mondani, ahol a tilosban parkolók megnehezítik, vagy éppen ellehetetlenítik a gyalogosközlekedést.


"Bevásárlólista"

Pollerek, de inkább valamilyen betonakadályok, ezek feltehetően annyira nem drágák, úgyhogy viszonylag alacsony költségvetéssel elég sok kereszteződésben föl lehetne lépni a balesetveszély ellen. (a pollerekkel ott a probléma, hogy simán át fognak hajtani rajtuk)

Társadalmi részvétel

Közösségi tervezéssel/szavazással ki lehet jelölni a pilot projekt helyét, illetve a többi akadálymentesítés/balesetveszély elhárítás helyszínét is.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. Az ötlet vitája során az merült fel, hogy sok esetben a betonakadályok sem jelentenek teljeskörű megoldást, a Magdolna- és Csarnok negyedeket érintő forgalomcsillapítási tervekben pedig vizsgálták az érintett területeket, ezért a részvételi költségvetésben nem érdemes erre a célra forrást elkülöníteni.
A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top