Loading...

Észak-nyugati bejárat az Orczy-kertbe a Korányi utcában

Megvalósítás helyszíne
Dugonics utca 9 - Korányi utca 14
Milyen problémára jelent megoldást?

Ezzel a zöld átjáróval még egy kapcsolat nyílna az Orczy-kertbe, nem kellene az NKE főépülete vagy a Diószegi utca felől kerülni, új funkciót kapna a Kálvária utca, mert közvetlenül rávezetne az Orczy-kertre, és talán kevésbé lenne elhagyatott a Dugonics és a Korányi utca, ahol jelenleg igen gyér a gyalogos forgalom.

Ötlet leírása

A Kálvária utca folytatásaként a két önkormányzati telek (Dugonics utca 9. és Korányi utca 14.) megnyitása egy zöld átjárónak, ahonnan megközelíthető lenne a Korányi utca, de ami fontosabb, bejárat lenne az Orczy-kertbe a Lovardán keresztül (ahol már most van egy kapu, csak jelenleg nem lehet használni).


"Bevásárlólista"

Falak elbontása a Dugonics és a Korányi utcán, valamit új fal építése a szomszédos házak saját udvara mentén. És természetesen megegyezni az NKE-vel, hogy a köz használhassa a Lovarda átjáróját az Orczy-kertbe való belépésre (hiszen már kapu és út is van ott).

Társadalmi részvétel

A Dugonics-Korányi telken vannak már fák, de további zöldet lehetne oda telepíteni, valamint megtervezni a gyalogos átjárót a területen.

Mellékletek
Képfájl 472 KB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet sajnos nem tudjuk befogadni, mert az érintett két telket a tavalyi év során megvásárolta a Semmelweis Egyetem, azokon az általuk tervezett fejlesztések valósulnak majd meg.

To top