Loading...

Diószegi/Orczy út sarkán lévő park fejlesztése

Megvalósítás helyszíne
III. körzet, Diószegi/Orczy út sarka
Milyen problémára jelent megoldást?

közvilágítás, szemetelés, parkhasználat

Ötlet leírása

– A kihelyezett padok mellé közvetlenül kellene szemetest helyezni, az ott ülők maguk mellé dobják a szemetet (a szemetes ca. 15m-re van, de én azt is megtartanám, egy-két plusz szemetes kellene).

– A parkot ki kellene világítani, nyáron a lombok kifejezetten takarják az utcalámpák fényét, sötétben nem jó ott elmenni, illetve nyáron sokszor kétes alakok tanyáznak a padokon, kivilágítva ez a probléma csökkenne – 1-2 utcalámpa elhelyezése kellene.

– A füvön átmenő járdaszakasz elhelyezése nem logikus gyalogos szempontból (aki az Elnök utcai sarok felől érkezik, ott be tud menni az Diószegibe, a két utca között viszont furcsa ez az átvágás), így sokan a füvön közlekednek az iskola kerítésével párhuzamosan – láthatóan ez az igény, így ott is ki kellene alakítani egy keskeny járdát, mert a fű így is ki van taposva. A zöldfelület csak minimálisan csökkenne.

– KutyaWC ide is kellene (egy másik ötletben ezt több helyre javasoltam, a fű leginkább kutyafuttató és WC szerepét tölti be jelenleg).


"Bevásárlólista"

– 1 vagy 2 szemetes
– 1 vagy két utcalámpa és a kialakítás költségei
– járdakészítés (keskeny, 10-15 m hosszan)
– fenntartási költség: szemetesek ürítése, áramdíj

Társadalmi részvétel

A kialakítás nagy része szakmunka, önerőből nehezen kivitelezhető, bár a járdakészítésben lehet, hogy rész lehet venni.

Dilemmák, kockázatok

Negatív oldalát nem látom a dolognak, pár m2 kitaposott fű elvész.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemlélteformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra.
A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top