Loading...

Csere-bere és bolha piac havonta egyszer szombaton.

Megvalósítás helyszíne
Kalvária tér park előtt lévő betonos terület
Milyen problémára jelent megoldást?

Szegénység minimális enyhítése, újrahasznosítás egy formájának elterjesztése, kevesebb szemét lomtalanításkor, egy kicsivel több közösségi élet,kihasználatlan beton felület használata.

Ötlet leírása

Nagy sikere volt a rendszárváltás után létrejött bolhapiacoknak. Talán sokan emlékszünk még a Városligetben évekekig működő Petőfi Csarnoki bolhapiacra. Kivihettük azokat a tárgyainkat amik még jó állapotban voltak de már mi nem használtuk viszont kidobni nem akartuk. Egy jelképes összegért eladhattuk a tárgyainkat így kiegészítve a már akkor is kevéske kosztpénzt a vevők meg töredék áron hozzájutottak amihez szerettek volna. A mostani gazdasági helyzet ismét indolttá tenné ennek a kis piacnak (havi egyszer szombaton) a létrehozását. Nem csak vásárlókat vonzott hanem sok nézelődő beszélgető látogatót is. Mivel az újrahasznosítás is fontos ezért ezt a célt is szolgálná. Nem évenként egyszer az utcán landolnának a még használható tárgyaink. Nyitvatartás szombaton 9-14 óráig lenne így nem okozna problémát hétvégén. Mivel elég nagy mennyiségű beton került a köztereinkre is ezért először a helyszínnek a Kálvária téri beton placc jutott eszembe. Mosdó van a parkban a takarítás és amin árulnak eszközök biztosítása az árusok kötelessége lenne. Élelmiszert,szeszes italt.tiltott szereket,állatokat nem árulhatnának, cserélhetnének. Szokott cserebere nap lenni a kesztyűgyárban de szerintem az nem olyan népszerü mint ez lenne.


"Bevásárlólista"

Két szervező,segítő a helyszínen.

Társadalmi részvétel

Résztvenni szervezőként,árusként, látogatóként.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. Az ötlet vitája során az merült fel, hogy a kerületben több hasonló, kisebb léptékű kezdeményezés működik, érdemes lenne inkább azokat népszerűsíteni. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top