Loading...

Brunszvik Júlia tér közösségi térré alakitása

Megvalósítás helyszíne
Brunszvik Júlia tér
Milyen problémára jelent megoldást?

Kevés a hasznos és használható zöldfelület a Corvin negyedben

Ötlet leírása

Hiányoznak a jó minőségű zsebparkok a Corvin negyedben. A tér jelenleg rendezetlen de jól funkcionálhatna közösségi térkent. Fontos összekötő lehetne a Horváth Mihály tér -Leonardo da Vinci koz funkcionális elemei (kutyafuttató, játszótér) – Corvin sétány között.

Jelenleg a tér nem összeköti hanem széttagolja ezt a három egységet. A Mátyás térhez hasonlóan a tér rendezése a jelenleg háromszögben körbeautózás helyett egy részét zöldítve, erősebb gyalogos funkciókkal lehetne a teret növelni, barátságosabbá tenni.


"Bevásárlólista"

– tervezési költségek
– kivitelezési költségek
– utcabutorok, növények megújítása

Társadalmi részvétel

Közösségi tervezéssel

Dilemmák, kockázatok

Parkolóhelyek szűnnének meg

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötlet megvalósítása csak részben fér bele a részvételi költségvetés keretébe. Azt javasoljuk a körzet munkacsoportjának, hogy az ötletet a terület rendezésére, zöldítésre szűkített tartalommal vizsgálja.
A körzet munkacsoportjának döntése:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. Az ötlet eleve csak csökkentett tartalommal kerülhetett volna szavazólapra, a körzet munkacsoportja javasolja az önkormányzatnak, hogy erre forrást elkülönítve vizsgálja meg a tér átalakításának lehetőségét. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top