Loading...

Bródy Sándor utcán egy parkolósáv megszüntetése és átadása kávézóknak-éttermeknek-közösségnek

Megvalósítás helyszíne
Bródy Sándor utca teljes szakasza
Milyen problémára jelent megoldást?

Élhetőbb hely a Palotanegyed lakóinak, kellemesebb utcakörnyezet, több pihenési lehetőség minden korosztály számára, az utca vendéglátóhelyei pedig nagyobb forgalmat generálhatnának, mivel több vendéget tudnának fogadni.

Ötlet leírása

A Bródy Sándor utcán rengeteg kávézó, étterem, vendéglátó hely működik, ami sok embert vonz. Az utca egy kis szakaszán (Horánszky és Vas utcák között) csak egy parkoló sáv van, ahol sokkal kényelmesebben el lehet férni és az ott lévő étterem is ki tud települni néhány asztallal. A cél az lenne, hogy hasonlóan egy-egy utcaszakaszon egy oldalon megszűnjön a parkolósáv.

Ezáltal jutna egy-egy tágas terasz az itt lévő kávézóknak, éttermeknek, másrészt egyes szakaszokra kerülhetnének nagyobb utcabútorok, új növényekkel körbevéve, amik csak az itt lakók pihenését szolgálnák.


"Bevásárlólista"

Padok, utcabútorok, növények, virágok. Informáló táblák a parkolás változásáról.

Társadalmi részvétel

Az utca vendéglátóhelyei részt vehetnének, az ő törzsközönségük szintén, valamint az itt élő idősek, akik gyakran sétálnak a környéken.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet nem tudjuk befogadni, mert számottevő mértékű parkolóhely megszüntetésével járna, amelyet hoszabb forgalomtechnikai előkészítésnek kell megelőznie, nem tudjuk a részvételi költségvetésben befogadni. A vendéglátóhelyeknek jelenleg is lehetőségük van arra, hogy parkolóhely elvételével terasz létesítésére kérjenek engedélyt: https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/ugy/kozterulet-hasznalat-kerelmezes/

To top