Loading...

Biztonságosabb és barátságosabb környék

Megvalósítás helyszíne
Illés - Korányi u. kereszteződés és környéke
Milyen problémára jelent megoldást?

Illegális tevékenységek visszaszorítása

Ötlet leírása

Utcanők és kereskedelem folyik a környéken. Családdal, kisgyerekkel vagy akár egyedül is zavaró, fusztráló áthaladni sokszor a területen. Pedig itt lehet megközelíteni a játszótereket és a parkot az Orczykertben és a Füvész kertet is. Fejlődjön tovább ez a környék, legyen megbecsülve.


"Bevásárlólista"

Több ellenőrzést a környékre és valamilyen más elfoglaltság ajánlása azoknak akik ezt űzik. Az éjszakai boltok előtt sokszor gyűlnek össze, zajonganak. Kevesebb italozó ember lehetne az utcán (Illés – Korányi) és utcanő, kereskedő. Illetve a Természeti Múzeum melletti sarkon. Ide sokszor szemetelnek is. Ha ez a probléma nem lenne, biztonságosabban lehetne sétálni. Öregek otthona is van az utcában, teljesen békés környék lehetne, zöld parkokkal.

Társadalmi részvétel

Sokan segítenének a környéken lakók, mert zavaró ez. Leíró hirdetőfelületekkel, személyesen vagy több ellenőrzéssel. Figyelmeztetni lehetne a prostituáltakat és illegálisan tevékenykedőket.

Dilemmák, kockázatok

Nehezen lehet véghezvinni a kommunikációt.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötlet tartalma a közterület-felügyelet napi ellenőrzési gyakorlatát érinti, amit a részvételi költségvetés keretében nem tudunk szabályozni. Javasoljuk a körzet munkacsoportjának az Illés utca vonatkozásában a ""Biztonságosabb, családbarátabb, élhetőbb környék kialalakitása a Korányi Sándor utca/ Illés utca környékén"" című ötlet prevenciós, az illegális tevékenységet folytatók célzott tájékoztatására vonatkozó részeit vizsgálni.
A közterület-felügyelet irányába a bejelentés jelenleg egy ingyenes telefonszámon (06 80 204-618) és applikáción keresztül is lehetséges: https://jozsefvaros.hu/hir/75274/elindult-az-uj-jozsefvaros-smart-city-app

To top