Loading...

Biztonságos biciklis kereszteződések

Megvalósítás helyszíne
pl. Luther u. - Szilágyi u. sarok, Luther - Bezerédi sarok, József u. - Német u. sarok,
Milyen problémára jelent megoldást?

Sok olyan egyirányú utca van Józsefvárosban, ahol van szembeirányú biciklis forgalom, de a keresztutcákból érkező autósok sokszor nem számítanak az ott közlekedő biciklisekre.

Ötlet leírása

Jó lenne minél látványásabb módon (táblával, felfestéssel, zászlósorral, hanghatással, akármivel) jelezni ezen keresztutcákban, hogy a kereszteződésnél számoljanak az ellenkező irányból érkező biciklisekkel – hiszen ők is szabályosan közlekedő járművek. Most az onnan érkező autósok nem csak nem néznek abba az irányba, de kis ívben kanyarodva a jobbkézszabály szerint szabályosan várakozó biciklist is elcsaphatják.

Olyan megoldásra lenne szükség, ami kerületi hatáskör (és nem kell hozzá rendőrség meg Kresz-módosítás)


"Bevásárlólista"

Festék, táblák, stb

Társadalmi részvétel

A biztonságos közlekedés mindenki érdeke.

De a festést akár lehetne önkéntesek, szomszédok, közlekedők bevonásával elvégezni

Dilemmák, kockázatok

szerintem nincs

Hivatal visszajelzése:

"Az ötletet a javasolt helyszínek miatt két körzet munkacsoportja vizsgálta, és az I-es körzet munkacsoportja javasolta első körben szavazólapjára. Az ötlet további feldolgozása során a városfejlesztésért felelős cég munkatársaival kiegészülve új szempontként merült fel, hogy a Német utca József utca kereszteződésének felülvizsgálata a belső kerületrészek forgalomcsillapítási tervezésekor megtörtént és az új terv erre a részre is vonatkozik. A Csarnok-Magdolna- és Népszínház negyedek forgalomcsillapítási terve itt olvasható: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/06/itt-a-csarnok-nepszinhaz-magdolna-negyedek-forgalomcsillapitasi-terve/
A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36"

To top