Loading...

Batsányi J. utcai parkoló befedése napelemek ráhelyezésével, WC + esővízgyűjtő kiépítésével.

Megvalósítás helyszíne
Batsányi utca
Milyen problémára jelent megoldást?

Nagyon fontos számomra a környezetvédelem és környezettudatosság, fenntarthatóbb magatartás. A hétvégeken üresen álló parkolóban – vírus idején is – kulturális, nevelési, szórakoztató programokat szervezhetnének egyéni képviselők, nemzetiségi önkormányzatok, politikai pártok, polgárőrség, érdekvédelem, egyesületek, szakmai klubok, választópolgárok.

Ötlet leírása

Parkoló tetőszerkezete párhuzamosan épülne a Heim Pál kórház téglakerítés oldalán – Delej utca és Orczy út között (lehetőség lenne kb. 120m hosszú tetőszerkezet kiépítésére).


Ezt az ötletet személyesen adta le: Füzesiné Albrecht Katalin.


"Bevásárlólista"

Ezúttal nem bocsátkozom a költség mértékének meghatározásába, inkább az önkormányzat kérjen "árajánlatot" attól a cégtől, amely 2 éve épített 3 beállós, napelemmel fedett parkolót – amely elektromos autók feltöltésére szolgál – a Nagyvárad tér közelében, a Semmelweis Egyetem tulajdonában lévő területen.

Társadalmi részvétel

III. körzeti bizottság kihelyezett üléseit a Batsányi J. utcában tartaná

Dilemmák, kockázatok

"Az önkormányzatok nagy dilemmája: Hogyan vegyük rá a lakosságot a fenntarthatóbb magatartásra?" olvasható a "jegyző és közigazgatás" folyóirat 2020 IX-X, 5.sz, 26. oldalán. A "Józsefváros" c. újság aktiválhatná ezt a témát, példák feltüntetésével.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemlélteformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, ezért a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra.
A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top